eksamensoppgaver

Gratis penger til studenter

For mange studenter er en hverdag med dårlig tid, ekstrajobb, ubetalte regninger og nudler til middag en realitet. Det de kanskje ikke vet, er at det finnes et alternativ til ekstrajobb og studiefinansiering gjennom lånekassen. Faktum er nemlig at det deles ut millioner av kroner hvert år! Og det beste av alt – de skal aldri betales tilbake!

Jeg vil ikke spise nudler og jobbe meg ihjel!

Hvor er pengene?

Pengene står i diverse legater rundt om i landet. Et legat er en pengseum som i et testament eller gavebrev er avsatt til et visst formål. Formålene er forskjellige og strekker seg fra fagorienterte stipend og legater til utenlandsstipend og legater.

Legater blir altså opprettet av velstående individer og selskaper som ønsker å promotere noe. Det kan være forskning, kultur, utdannelse innenfor bestemte fagområder eller på bestemte steder. For eksempel kan du, dersom du vil studere i USA, søke midler hos legater som deler ut penger til personer som vil studere i USA. Dersom du vil studere økonomi, kan du finne legater som deler ut penger til personer som vil studere økonomi og så videre.

Oversikt over legater

En nettside som med god oversikt over legater, er legatsiden.no. Der er legatene kategorisert og dessuten har de en egen side med tips til hvordan man skal søke støtte. Denne tjenesten er helt gratis, men det finnes også et kommersielt alternativ.

Det kommersielle alternativet heter legathåndboka, og den kommer ut i en ny og oppdatert versjon hvert år.

legathåndboka

Personlig har jeg skaffet meg legathåndboka, fordi jeg tror den inneholder mer oppdaterte opplysninger enn gratisalternativet. Det kan godt hende jeg tar feil og er offer for god markedsføring, men jeg anser likevel de snaue 300 kronene som en god investering, fordi å få tildelt et legat vil gi større økonomisk spillerom i studietiden.

Tips: Du kan kjøpe den siste papirututgaven av legathåndboken på internett, feks hos Haugen Bok som gir deg gratis frakt, eller hos Bokkilden.

En typisk annonse i legathåndboka ser slik ut:

Peder Jensens Minnefond

Akkurat dette legatet er ikke videre stort, og du finner legater som strekker seg mot flere hundre tusen kroner. Du ser at boka er veldig tjukk, og at hver annonse er liten, så det er ingen overdrivelse å si at legathåndboka er et godt produkt! Det bekrefter også brukerannmeldelsene på bokkilden, så dette er absolutt verdt å sjekke ut.

Kommenter

Eposten din vil ikke bli publisert sammen med kommentaren.

Hjemmeside

Med videoguidene på hjemmeside lærer du å lage hjemmeside. Hjemmesiden kan kodes med HTML, CSS og PHP eller lages med et CMS.

Webhotell

For å lage hjemmeside, trenger du lagringsplass og domene. Her kan du sammenligne og lese tester av webhotell.

Tjene penger på nett

Når du har et webhotell og en hjemmeside, så er det på tide å markedsføre og utføre SEO på websiden for å tjene penger på nett.