eksamensoppgaver

Skolehjelp

På internett finnes det svært mange gode ressurser for alle fag. Her finner du de jeg mener er best. Sidene er organisert etter hvilke fag de støtter.

Matematikk på nett

Matematikk.net – Digert og velfungerende

Denne siden har mye gående, men virkelig verdt å trekke frem er nok matematikkforumet, matematikkleksikonet Per og oppgavedatabasen Kari.

Forumet har svært høy aktivitet, og i skrivende stund er det i overkant av 9 000 brukere og over 80 000 innlegg der! Dessuten er det mange ildsjeler som frekventerer forumet, så om du stiller et spørsmål, får du svar omtrent på minuttet. I leksikonet Per kan du søke på diverse matematiske ord og uttrykk og få full forklaring. Skulle du skorte på oppgaver, stiller den vennelige oppgavedatabasen Kari opp for deg!

Det verste med nettstedet, er at forumet er ekstremt vanedannende.

Khan Academy – Matematikkundervisning på YouTube

Khan Academy Vanvittig lærerikt!

Sal, mannen bak Khan Academy på YouTube er helt utrolig! Han har lagt ut over 560 lærerike videoer på det kjente nettstedet, og er etter min mening selve matematikkorkakelet på internett. Innsatsen denne mannen har lagt i prosjektet sitt er helt formidabel, og du vil virkelig ikke gå glipp av denne unike muligheten til å få førsteklasses matematikkundervisning rett hjem i stua di.

I tillegg til YouTube-kanalen, driver han også webprosjektet KhanAcademy.org. På nettstedet kan du registrere deg helt gratis, og nettstedet hjelper deg til å få oversikt over og forbedre matematikkunnskapene dine.

At dette er gratis, får meg til å lure på om mannen er spik spenna gæ`ærn!

Realfag generelt

Realisten.com – Norsk Realfagsforum

Realisten.com Realistisk og bra

Websiden har et eget realfagsforum der fysikk, kjemi og biologi står sentralt. Forumet er etter min mening en altfor godt bevart hemmelighet, for i skrivende stund er det kun i overkant av 500 medlemmer. Disse medlemmene har dog postet mer enn 5 300 innlegg.

På tross av en relativt mager medlemsskare, sitter det flere svært kunnskapsrike mennesker og besvarer spørsmål i de nevnte disipliner.

I tillegg til selve forumet, er det også en hel del informative artikler på nettstedet.

En altfor godt bevart hemmelighet.

Hjemmeside

Med videoguidene på hjemmeside lærer du å lage hjemmeside. Hjemmesiden kan kodes med HTML, CSS og PHP eller lages med et CMS.

Webhotell

For å lage hjemmeside, trenger du lagringsplass og domene. Her kan du sammenligne og lese tester av webhotell.

Tjene penger på nett

Når du har et webhotell og en hjemmeside, så er det på tide å markedsføre og utføre SEO på websiden for å tjene penger på nett.